איך מרגיש זוג שיודע שאיבד את החיבור והקרבה שהיו לו פעם? כשהמרחק הרגשי בין מיכל לבעלה הלך וגדל, היא הבינה שהם צריכים שינוי מהותי. מתוך ההחלטה אמיצה לפנות לטיפול זוגי, יצאו השניים למסע משמעותי שהחזיר אותם זה לזרועות זו.
מיכל, בת 29 מתל אביב שמתעסקת בהנהלת חשבונות, משתפת אותנו בתהליך שעברה יחד עם בעלה – החל מהנקודה הכואבת ועד חידוש החיבור, ההבנה והקרבה.
תחילתו של המשבר הזוגי: הסיפור של מיכל
אנא ציין מה שמך, מה עיסוקך המקצועי, לאיזו סוג שירות פנית, ואיזה בעיה השירות הזה עזר לך לפתור?
שלום שמי מיכל ואני פניתי לשגית בשביל שתיתן לנו שירות של טיפול זוגי לי ולבעלי. אני ביום יום מתעסקת בהנהלת חשבונות, אני בת 29 מתל אביב.
מה היה הרגע או הסיטואציה שהרגשת שפנייה לטיפול זוגי היא הצעד הנכון עבורכם?
התחלתי להרגיש שיש ממש חוסר תקשורת ביני לבין בעלי. אנחנו לא נהנים ביחד כמו פעם, כאילו אין את אותה רמת אנרגיה. הרגשתי גם הרבה חוסר השקעה מצידו, וזה יצר אצלי כעס כלפיו.
רגע האמת והמגע הראשוני עם הטיפול
אחרי שזיהית את התחושות האלו והחלטת לפנות לטיפול, איך חווית את הפגישה הראשונה אצל שגית? אילו רגשות עלו ומה הכי הדהד לך מהמפגש ההוא?
שגית הייתה מאוד אדיבה, היא שידרה אנרגיה מאוד פתוחה ומקבלת, ועזרה לי ולבעלי להיפתח ובאמת לשוחח על הבעיות יותר לעומק. למרות שהפגישה הראשונה והשנייה היו מתוחות בגלל כל הכעס המצטבר שהיה בינינו, עם הפגישות התחלתי להרגיש יותר נינוחה וזה מאוד עזר לנו לשחרר את התסכולים ולהשתפר לקראת הפגישות הבאות. בנוסף, גם החוויה הזוגית שלנו ביום-יום השתפרה מאוד כתוצאה מהפגישות.
מתוך כל התהליך שעברתם עד כה, מה היה לדעתך הרגע או התובנה הכי משמעותית שהובילה לשינוי אמיתי אצלכם?
אני חושבת שהתובנה הכי מרכזית במהלך הפגישות הייתה שאנחנו לא באמת קובעים איזשהו זמן ברור לבילוי משותף שיהיה רק לשנינו, ובגלל שאנחנו לא קובעים את זה – זה לא קורה מספיק, ואנחנו די מזניחים את העניין. הדבר משפיע על היחסים שלנו ביום יום – אין מספיק את הפגישות האלה שיחברו בינינו וייצרו את האווירה הנכונה בזוגיות לאורך זמן.
איך יישמתם את ההבנה הזו בפועל? האם היו שינויים מסוימים שיצרתם בשגרה שלכם בעקבות הטיפול?
כן, אנחנו מקפידים עכשיו על זמן קבוע – לפחות פעמיים בשבוע – שבו אנחנו יוצאים ביחד לאיזשהו מקום ומתבלים ביחד כמו זוג שהוא רק בתחילת הדרך. זה מאוד מעלה את רמת האנרגיה ושמחת החיים לאורך השבוע, למרות כל המחויבויות והדרישות שיש בזוגיות.
האם היו רגעים מפתיעים או תגובות מהסביבה הקרובה, המשפחה או החברים, ששמו לב לשינוי שעברתם? אם כן, איך זה הרגיש לך?
כן, בנוגע לחברים ולמשפחה – היו תגובות יותר חיוביות. הם אמרו לנו שזה מעולה שסוף סוף אזרנו אומץ והחלטנו לפתוח את היחסים מול מטפל חיצוני. קיבלנו גם פידבקים מחברים משותפים שעשו דבר דומה וזה מאוד עזר להם, אז אני מאוד שמחה על הצעד.
הגדרת הבעיה בזוגיות – מבט מקצועי
שגית, המטפלת הזוגית של מיכל, מדגישה שהבעיה המרכזית בזוגיות שלהם הייתה מחסור בזמן איכות זוגי ובתקשורת חיובית ואפקטיבית. העובדה שהם נמנעו מלקבוע זמנים לבילוי משותף הצטברה לכדי מתח וכעס. כדי לשנות זאת היה צורך בעבודה על תקשורת, פתיחות, ובייחוד בהקצבת זמן איכות סדיר לזוגיות.
ארבעת שלבי התהליך הטיפולי שעברו
- פגישת היכרות אישית: שיתוף אישי של מיכל לגבי רגשותיה ואתגרי הזוגיות.
- כניסת בן הזוג ובניית אמון: דודי הצטרף באופן פעיל לשיחות, נבנה מצע של תקשורת פתוחה והקשבה.
- מיקוד בבילויים משותפים: הגדרת חשיבות זמן האיכות, וגיבוש רעיונות פרקטיים לשילובו בשגרה.
- הטמעת התקשורת החדשה: יצירת דינמיקה חדשה בין בני הזוג, המבוססת על כנות, גבולות בריאים ותקשורת חיובית.
תובנות הזהב מהסיפור של מיכל
- אל תזלזלו בזמן הזוגי – הוא המפתח לשמירה על החיבור.
- בעיות לא נעלמות מעצמן, הן דורשות תשומת לב ופעולה אקטיבית.
- מומלץ להיעזר באיש מקצוע ליצירת מרחב בטוח ופתוח לשינוי.
- נסו ליצור סביבה תומכת המעודדת ומחזקת את התהליך.
ומילה אחרונה ממיכל:
אני מאוד ממליצה על שגית, היא מטפלת זוגית מצוינת. האנרגיה שלה, ההשקעה הרבה, העצות והתובנות שלה עזרו לנו להתחבר מחדש ולהתקדם כזוג.
המסע של מיכל ודודי מוכיח לנו שעל ידי מודעות, פתיחות וקבלת ליווי מקצועי – כל זוג יכול למצוא מחדש את הקרבה ואת השמחה האמיתית של להיות יחד.